Is maagzuur remmen veilig? - Brandend maagzuur

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Is maagzuur remmen veilig?

Nieuws

Maagzuur is nuttig. Het beschermt ons tegen bacteriƫn. Maar het is ook gemeen spul. Een gezonde maag beschermt zich goed tegen het zuur dat hij maakt. Maar soms werkt die bescherming minder goed.
Sommige geneesmiddelen tasten de beschermende laag aan. En de slokdarm kan helemaal niet goed tegen zuur. Als daar toch zuur terecht komt, doet dat pijn.
Wanneer maagzuur een probleem wordt, zijn er gelukkig middelen om de productie van maagzuur te remmen.

Deze maagzuurremmers zijn behoorlijk sterk. Veel sterker dan bijvoorbeeld de bekende Rennies. Ze kunnen zelfs zorgen dat er helemaal geen maagzuur meer gemaakt wordt. Dat is overigens ongevaarlijk. Ons voedsel is immers behoorlijk schoon.

Maagzuurremmers

Maagzuurremmers zijn de meest geslikte medicijnen. Vaak worden ze ook gebruikt door mensen met milde buikklachten die ze helemaal niet nodig hebben. Je kunt deze pillen tegenwoordig ook bij de drogist krijgen. Handig als je af en toe last hebt. Maar blijft ze niet te lang slikken. Als de klachten niet weggaan, is het altijd beter om even bij de dokter langs te gaan.

Overigens kan brandend maagzuur ook opspelen na het eten van bepaald voedsel en is stress een mogelijke oorzaak van brandend maagzuur. Door achter de oorzaak te komen is het ook mogelijk zure oprispingen te voorkomen, waardoor het slikken van maagzuurremmers of maagzuurbinders niet meer nodig is. Het niet hoeven slikken van medicijnen is altijd beter dan het niet aanpakken van de oorzaak en daarom medicijnen blijven slikken.  Hierover leest u meer hier.

Lees ook

Brandend maagzuur, remmen van maagzuur
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu